23
Ιαν.
07

Τύλιγμα κειμένου γύρω από μια σφαίρα


Wrapping text around a sphere

ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: Ανοίξτε ένα νέο έγγραφο και κατόπιν ανοίξτε το αντικείμενο γύρω από το οποίο θέλετε να τυλίξετε κείμενο. Επιλέξτε το αντικείμενο και σύρετε το στο νέο έγγραφο.

Στο παράδειγμα μας χρησιμοποίησα μια υδρόγειο σφαίρα ως αντικείμενο μου, αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε σφαιρικό ή κυλινδρικό αντικείμενο.
Στην πιο απλή περίπτωση, μπορείτε ακόμα να σχεδιάσετε ένα μαύρο κύκλο.

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Πατήστε t για να επιλέξετε το εργαλείο Type και κατόπιν πληκτρολογήστε το κείμενο σας (το εφέ αυτό έχει καλύτερα αποτελέσματα με όλα τα γράμματα κεφαλαία και με μια ψηλόλιγνη γραμματοσειρά, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι υποχρεωτικό). ‘Οταν πληκτρολογήσετε το μισό κείμενο σας, κάντε κλικ στο πλήκτρο Warp Text που υπάρχει στη γραμμή επιλογών, στα δεξιά του έγχρωμου εικονιδίου του κειμένου. Θα ανοίξει το ομώνυμο πλαίσιο διαλόγου.

ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: Όταν εμφανιστεί το πλαίσιο διαλόγου Warp Text, επιλέξτε Arc από το πτυσσόμενο μενού Style. Σύρετε το δείκτη Bend προς τα δεξιά μέχρι να δείξει +100%. Αν το τόξο του κειμένου σας εκτείνεται έξω από το παράθυρο της εικόνας σας, μετακινήοτε το δείκτη έξω από το πλαίσιο διαλόγου στο παράθυρο της εικόνας και μετακινήοτε το κείμενο σας. Στη φάση αυτή, το κείμενο θα φαίνεται λίγο μεγαλύτερο και φαρδύτερο, αλλά θα το τακτοποιήσουμε αργότερα. Προς το παρόν, κάντε κλικ στο ΟΚ.

ΒΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: Δημιουργήστε ένα αντίγραφο του στρώματος με το κείμενο σε τοξοειδή μορφή σέρνοντας το στο εικονίδιο New Layer στο κάτω μέρος της παλέτας Layers. Κάντε κλικ ξανά στο πλήκτρο Warp Text στη γραμμή επιλογών. Το στυλ Arc θα είναι ήδη επιλεγμένο στο πλαίσιο διαλόγου, όμως τώρα θα σύρετε το δείκτη Bend τέρμα αριστερά μέχρι να δείξει -100%.Κάντε κλικ στο ΟΚ.

ΒΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ: Πατήστε «v» για να επιλέξετε το εργαλείο Move και αλλάξτε θέση στο κάτω μισό του κυκλικού κειμένου ώστε να σχηματιστεί ένας κύκλος όσο το δυνατόν καλύτερος. Εχω παρατηρήσει ότι σπάνια επιτυγχάνεται αυτό με την πρώτη, οπότε μερικές φορές θα χρειαστεί να πατήσετε Command-T (PC: Ctrl-T) για να εμφανιστεί το πλαίσιο Free Transform απ’ όπου μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος του κειμένου σας. Σύρετε μια από τις πλευρικές λαβές και αλλάξτε ελαφρά το μέγεθος του κάτω μέρους του κυκλικού κειμένου ώστε να γίνει τέλειος κύκλος.

Αν κάτι τέτοιο απαιτεί αρκετή αλλαγή μεγέθους, ίσως θα πρέπει να μεταβείτε στην παλέτα Character και να προσθέσετε κατακόρυφη αυξομείωση (vertical scaling) ώστε να παχύνει ξανά το κείμενο σας.

Όταν το κυκλικό κείμενο είναι έτοιμο, πατήστε το πλήκτρο Return (PC: Enter) για να ισχύσει ο μετασχηματισμός σας.

ΒΗΜΑ ΕΚΤΟ: Μεταβείτε στο μενού Layer, επιλέξτε Rasterize και κατόπιν Type. Κάντε κλικ στο αρχικό σας στρώμα Type και ψηφιοποιήστε το.

Τώρα, κάντε κλικ ξανά στο στρώμα Type copy και πατήστε Command-Ε (PC: Ctrl-E) για να το συγχωνεύσετε με το αρχικό σας στρώμα κειμένου.

ΒΗΜΑ ΕΒΔΟΜΟ: Πατήστε Command-T (PC: Ctrl-T) για να εμφανιστεί το πλαίσιο Free Transform. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και σύρετε μία από τις γωνιακές λαβές προς τα μέσα ώστε να συμπτύξετε το κείμενο (όπως φαίνεται στην εικόνα). (Σημείωση: Μπορεί να μη δημιουργήσετε έναν τέλειο κύκλο, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν πειράζει, αρκεί να είναι αρκετά καλός.) Πατήστε Return (PC: Enter) για να ολοκληρώσετε το μετασχηματισμό.

ΒΗΜΑ ΟΓΔΟΟ: Πατήστε Command-T (PC: Ctrl-T) για να εμφανιστεί ξανά το πλαίσιο Free Transform γύρω από το κείμενο σας. Στη συνέχεια, μεταβείτε στη γραμμή επιλογών και στο πεδίο Η: (Height), πληκτρολογήστε 40%. Κατόπιν, στο αμέσως δεξιά του πεδίο (Rotate), πληκτρολογήστε 30°. Κάντε κλικ στο ΟΚ για να προσαρμόσετε το μέγεθος και να περιστρέψετε το κείμενο.

ΒΗΜΑ ΕΝΑΤΟ: Τέλος, μεταβείτε στην παλέτα Layers, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Command (PC: πλήκτρο Ctrl) και κάντε κλικ στο στρώμα με τη γη για να δημιουργήσετε επιλογή γύρω της (μην αλλάξετε το ενεργό στρώμα, αυτό θα πρέπει να είναι ακόμα το στρώμα με το κείμενο). Πατήστε «e» για να επιλέξετε το εργαλείο Eraser και σβήστε το κείμενο στο επάνω μέρος του τόξου που βρίσκεται μέσα στην κυκλική επιλογή.
Πατήστε Command-D (PC: Ctrl-D) για να αποεπιλέξετε και να δείτε την τελική εικόνα.

Advertisements

0 Responses to “Τύλιγμα κειμένου γύρω από μια σφαίρα”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Ψάξτε στο Blog

::

.....................................................

:: Links
.....................................................

εγγραφείτε στο group μας.....................................................

Share this blog


Ιανουαρίου 2007
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    Φεβ. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

:: αρχείο tutorials ::


visitor stats.....................................................Thessaloniki Blogs

Blog Stats

  • 240,263 hits
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: