24
Ιαν.
09

Quality 3D Text


Τρισδιάστατο Κείμενο

Το τελικό αρχείο psd μπορείτε να το πάρετε από εδώ
http://rapidshare.com/files/188634136/greek_tuto_3D.rar

Βήμα 1
Ας ξεκινήσουμε με ένα έγγραφο 1500 pixel x 1500 pixel, και 300px/inch ανάλυση. Δημιουργήστε ένα καινούργιο layer, ονομάστε το «3D TEXT_first.» Μετά πάρτε το εργαλείο Type (T) και πληκτρολογήστε με μεγάλα γράμματα το κείμενο που θέλετε, στη δική μας περίπτωση είναι ANNAEVI. Μην ανησυχείτε αν το κείμενο βγει έξω από τον καμβά, πρέπει να είναι μεγάλο. Επειδή θα κάνουμε rasterize αυτό το layer και θα το παραμορφώσουμε/διορθώσουμε στο επόμενο βήμα.

1n

Βήμα 2
Τώρα κάντε δεξί κλικ στο layer «3D TEXT_first» και πατήστε Rasterize Type. Έπειτα πηγαίνετε Edit > Transform > Distort και δημιουργήστε μια ωραία προοπτική του κειμένου σας τραβώντας τις γωνίες. Σιγουρευτείτε ότι μικραίνετε το κείμενο. Έτσι δεν θα χάσετε την ποιότητά του και δεν θα φαίνεται θολό.
Tip: Αν αποτύχατε σε αυτό το βήμα να τα κάνετε όλα όπως θέλετε και μερικές άκρες φαίνονται θαμπά, χρησιμοποιήστε Filter > Sharpen > Unsharp Mask, και αυξήστε το Amount.

2n

Βήμα 3
Τώρα που το κείμενο είναι κάπως μικρότερο και έχει καλύτερη προοπτική, δημιουργήστε ένα αντίγραφο (Ctrl + J) του layer κειμένου και ονομάστε το «3D TEXT_last.» Αλλάξτε παίρνοντας το εργαλείο Move (V) και χρησιμοποιήστε τα βελάκια του πληκτρολογίου για να τοποθετήσετε το layer «3D TEXT_last» λίγο πιο πάνω από το layer «3D TEXT_first».

3n

Βήμα 4
Δημιουργήστε αντίγραφο (Ctrl + J) και από τα δύο layers κειμένου και τοποθετήστε τα όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα. Σιγουρευτείτε ότι είναι ακριβώς όπως στην εικόνα επειδή είναι σημαντικό.

4n

Βήμα 5
Τώρα απενεργοποιήστε (πατώντας στο ματάκι δίπλα από το layer) το «3D TEXT_first» και το «3D TEXT_last». Επιλέξτε το layer «3D TEXT_first copy» και κάντε περίπου 60 αντίγραφα (Ctrl + J)   (Στο τελικό αποτέλεσμα εγώ το έχω εφαρμόσει σε 30 αντίγραφα). Τώρα επιλέξτε το «3D TEXT_last copy», πηγαίνετε στο τέλος της παλέτας των Layers, κρατήστε το Shift και κάντε αριστερό κλικ στο πρώτο layer «3D TEXT_first copy» – με αυτό θα πρέπει να επιλεγούν και τα 60 layers. Έπειτα κάντε δεξί κλικ σε αυτά τα layers και επιλέξτε Link Layers.

5n

Βήμα 6
Αλλάξτε επιλέγοντας το εργαλείο Move (V), επιλέξτε το layer «3D TEXT_last copy». Πηγαίνετε στην πάνω εργαλειοθήκη του εργαλείου move. Κάντε κλικ στο Distribute Vertical Centers και Distribute Horizontal Centers. Παρατηρήστε ότι τα γράμματα έχουν πάρει μια ωραία 3D μορφή. Έπειτα, επιλέξτε όλα τα linked layers και κάντε merge. Ονομάστε το layer «3D TEXT_merged.»

6n

Βήμα 7
Πηγαίνετε στην παλέτα των Layers, ανοίξτε το ματάκι του «3D TEXT_last» και ανοίξτε τα Blending Options του layer. Εφαρμόστε ένα Gradient Overlay απο #1a3236 σε #cffffb. Όσο για τις μοίρες (Angle), προσπαθήστε να κάνετε αυτό το gradient να δείχνει σκουρότερο στην επάνω πλευρά των γραμμάτων, και φωτεινότερα στο κάτω μέρος τους.

7n

Βήμα 8
Στην παλέτα των Layers επιλέξτε να κλείσει το ματάκι του «3D TEXT_merged,» , κι έπειτα κρατώντας πατημένο το Ctrl κάντε αριστερό κλικ στο thumbnail αυτού του layer για να φορτωθεί η επιλογή του (load selection). Κάντε ένα νέο layer, ονομάστε το «3D TEXT_colored» και γεμίστε το με #a6e6fe. Αποεπιλέξτε

8n

Βήμα 9
Τώρα πηγαίνετε στα Blending Options του layer «3D TEXT_colored». Επιλέξτε Gradient Overlay. Σιγουρευτείτε ότι επιλέξατε ότι επιλέξατε Foreground to Transparent, και βάλτε τιμές χρωμάτων ξεκινώντας απο: #000000, #4a4747, #ffffff, #262626, #ffffff, και #000000. Μετά, ανάλογα με ποια κατεύθυνση πηγαίνει το κείμενό σας, το Angle (μοίρες) θα είναι διαφορετικό γι αυτό επιλέξτε τις ανάλογες μοίρες. Εδώ βλέπετε ότι το gradient καλύπτει τη μέση ολόκληρου του κειμένου. Αυτός θα είναι και ο φωτισμός του (lighting).

9n

Βήμα 10
Μερικά σημεία των γραμμάτων είναι υπερφωτισμένα, γι αυτό θα πρέπει να δημιουργήσουμε κάποια σκιά σε αυτά τα μέρη (όπως φαίνεται και στην εικόνα). Κρατήστε κρατημένο το Ctrl, και κάντε αριστερό κλικ στο layer «3D TEXT_colored» για να φορτωθεί η επιλογή του (load the selection), έπειτα δημιουργήστε ένα νέο layer πάνω από το layer «3D TEXT_colored», και ονομάστε το «Shadows.» Επιλέξτε για Foreground Color το #1a3236 ή σκουρότερο,κι έπειτα πάρτε το εργαλείο Brush (B), βάλτε Flow περίπου 30%, Hardness στο 0% και χρωματίστε. Αφού τελειώσετε το χρωματισμό αποεπιλέξτε το layer

10n

Βήμα 11
Τώρα θα ξεκινήσουμε να δώσουμε στο κείμενο ένα ποιοτικό ύφος. Πηγαίνετε στην παλέτα των Layers, κρατήστε το Ctrl και κάντε αριστερό κλικ στο thumbnail του layer «3D TEXT last» για να φορτωθεί η επιλογή του (load selection). Έπειτα δημιουργήστε ένα νέο layer πάνω από όλα τα layers, ονομάστε το «Shining lines.» Πάρτε το εργαλείο Rectangular Marquee (M), κάντε δεξί κλικ στην εικόνα σας και επιλέξτε το «Stroke.» Βάλτε το Width στο 1 pixel, το Color στο white, και το Location στο Center. Αν σας βοηθάει σε αυτό το σημείο μπορείτε να κάνετε Ctrl+D ώστε να βλέπετε το άσπρο περίγραμμα αντί να βλέπετε την επιλογή του layer. Πάρτε μια μεγάλη βούρτσα και επιλέξτε Hardness 0% και Flow γύρω στο 30%. Έπειτα σβήστε τα σημεία που δεν θέλετε να έχουν λάμψη. Σιγουρευτείτε ότι δεν θα πειράξετε τα σημεία που έχετε επιλέξει να έχουν λάμψη καθώς σβήνετε.

Βήμα 12
Όταν τελειώσετε με το σβήσιμο, δημιουργήστε ένα αντίγραφο από το layer «Shining lines», χαμηλώστε λιγάκι το Opacity του, και κάντε merge (Ctrl + E) αυτά τα δύο layers. Μπορείτε να αλλάξετε για λίγο το χρώμα background σε μαύρο για να δείτε αν κάνατε καλή δουλειά με το σβήσιμο, αν όχι, κάντε μερικές διορθώσεις.

Βήμα 13
Τώρα πηγαίνετε στο κάτω μέρος της παλέτας των Layers, επιλέξτε το layer «3D TEXT first», ανοίξτε το ματάκι για να είναι εμφανές στο καμβά, μετονομάστε το σε «Bottom shadow 1.» Κάντε ένα αντίγραφό του (Ctrl + J), ονομάστε αυτό το αντίγραφο «Bottom shadow 2» και επιλέξτε το. Πηγαίνετε Filter > Blur > Gaussian Blur και βάλτε το Radius στα 3 pixels.

14n

Βήμα 14
Πάρτε το εργαλείο Move (V), και με τα βελάκια του πληκτρολογίου μετακινήστε την θολή σκιά 5 pixels στα αριστερά. Θα δημιουργήσετε μια ψευδαίσθηση ότι οι καμπυλωτές γραμμές του κειμένου έχουν περισσότερη σκιά από τη μέσα πλευρά. Έτσι δεν θα χρειαστούν μερικά εξωτερικά σημεία της σκιάς. Πάρτε το εργαλείο Brush (B) και μαλακά βούρτσισε εξωτερικά σημεία της σκιάς. Μην είστε πολύ ιδιότροποι, δεν χρειάζεται να είναι ακριβές το σβήσιμο. Δεν πειράζει αν αφήσετε μερικές γκρι άκρες σκιάς.

Βήμα 15
Τώρα πηγαίνετε πίσω στο layer «Bottom shadow 1» και εφαρμόστε Filter > Blur > Gaussian Blur. Βάλτε το Radius σε μικρή τιμή, όπως 2 pixel. Έπειτα, πάρτε το εργαλείο Move (V), και με τα βελάκια του πληκτρολογίου, τοποθετήστε αυτή τη σκιά 2 pixels κάτω, και 2 pixels δεξιά. Αφήστε να καλυφθεί όλος ο χώρος κάτω από τα γράμματα, και θυμηθείτε να κρατάτε πολύ λεπτές τις άκρες της σκιάς.
16n

Βήμα 16
Πηγαίνετε στην παλέτα των Layers, κρατήστε το Ctrl και κάντε αριστερό κλικ στα layers «Shining lines,» «3D TEXT_last,» «Shadows,» και «3D TEXT_colored». Τώρα που τα έχετε επιλέξει, σύρετέ τα επάνω στο εικονίδιο Create a New Layer. Έπειτα, κάντε merge τα αντίγραφα αυτά (Ctrl + E) και ονομάστε τα «Reflection.» Τοποθετήστε το πάνω από όλα τα layers και κλείστε το ματάκι ώστε να μην εμφανίζεται στο καμβά (είναι σημαντικό να το κλείσετε, γι αυτό μην παραλείψετε).

17n

Βήμα 17
Τώρα, κλείστε το ματάκι του layer «background», ή ακόμη μπορείτε και να το διαγράψετε μιας και δεν το χρειαζόμαστε πια. Πηγαίνετε Layer > Merge Visible, ονομάστε αυτό το layer που έχει γίνει merged «TEXT.» Τοποθετήστε το πάνω από το layer «Reflection». Όπως βλέπετε έχουμε δυο παρόμοια layers με μια μικρή διαφορά, το layer «TEXT» έχει σκιά, ενώ το «Reflection» δεν έχει σκιά. Θα ασχοληθούμε τώρα με το layer «TEXT» γι αυτό αφήστε το «Reflection» να παραμείνει «αόρατο».
Ας δώσουμε λοιπόν σε αυτά τα γράμματα ένα ποιοτικό στυλ. Επιλέξτε το layer «TEXT», κάντε το duplicate (Ctrl + J), κι αυτό θα ονομαστεί αυτόματα «TEXT copy,» αφήστε το όπως είναι. Έπειτα αλλάξτε το Blending Mode του layer «TEXT copy» σε Overlay και το Opacity στο 63%. Μετά πηγαίνετε Image > Adjustments > Gradient Map, και επιλέξτε από Black σε White.

18n

Βήμα 18
Έπειτα, κάντε ακόμη ένα duplicate (Command + J) του layer «TEXT», και τοποθετήστε πάνω από όλα τα layers. Ονομάστε το «Sharp edges» και αλλάξτε το Blending Mode του σε Hard Light. Μετά πηγαίνετε Filter > Other > High Pass, βάλτε το Radius στο 1 ή 2 pixels. Χαμηλώστε το Opacity του layer γύρω στο 60-70%.

19n

Βήμα 19
Δημιουργήστε ένα καινούργιο layer κάτω από όλα τα layers, κι ονομάστε το «Surface,» πατήστε D στο πληκτρολόγιο για να σεταριστούν τα χρώματα στα default (άσπρο – μαύρο). Πάρτε το εργαλείο Gradient (G) και δημιουργήστε μια μεγάλη διαβάθμιση, σε όλη την εικόνα, από πάνω προς κάτω. Μπορείτε να ξεκινήσετε την διαβάθμιση έξω από τον καμβά. Πηγαίνετε Edit > Transform > Distort, και δώστε σε αυτή την επιφάνεια λίγο προοπτική. Δεν χρειάζεται να είναι τέλειο επειδή όταν τελειώσετε, διαλέγετε το εργαλείο Crop (C), και κόψτε την φωτογραφία για να απαλλαχτείτε από τις άκρες της επιφάνειας.

20n

Βήμα 20
Αν το κείμενό σας σας φαίνεται πολύ φωτεινό, επιλέξτε το layer «TEXT» και εφαρμόστε Image > Adjustments > Brightness/Contrast. Χαμηλώστε το Contrast.

21n

Βήμα 21
Πηγαίνετε στο τελευταίο layer στην παλέτα των Layers, και δημιουργήστε ένα νέο layer πάνω από το layer «Surface», και ονομάστε το «Glass». Πάρτε το εργαλείο Paint Bucket (G), γεμίστε το layer με το χρώμα #3f3f3f. Έπειτα εφαρμόστε Filter > Noise > Add Noise, βάζοντας το Amount στο 28%, το Distribution στο Gaussian, και αφήστε την επιλογή Monochromatic τσεκαρισμένη.

22n

Βήμα 22
Τώρα επιλέξτε Filter > Blur > Motion Blur, βάλτε το Angle στο -90, και το Distance στα 144 pixels. Αλλάξτε το Blending Mode του layer σε Overlay, και βάλτε το Opacity στο 50%. Πάρτε το εργαλείο σβήστρα, έπειτα με μια μαλακή βούρτσα με Hardness 0% και Flow γύρω στο 20%, αρχίστε να σβήνετε μερικά σημεία του θολωμένου θορύβου (noise) μετά το εφέ. Έπειτα σβήστε μέρη γύρω από το κείμενο για να δώσουμε ένα γυάλινο βάθος της επιφάνειας.

23n

Βήμα 23
Στο τέλος, μπορείτε να χρωματίσετε όλη την εικόνα. Πηγαίνετε στην παλέτα των Layers και προσθέστε ένα Adjustment Layer πάνω από όλα τα layers. Διαλέξτε Hue/Saturation. Σιγουρευτείτε ότι η επιλογή Colorize είναι επιλεγμένη. Έπειτα βάλτε το Hue στο 201, και το Saturation στο 17 (μπορείτε να αλλάξετε τις τιμές για να επιτύχετε ένα άλλο χρώμα).
Επιλέξτε το layer «Reflection», και ανοίξτε το ματάκι ώστε να είναι ενεργό στον καμβά. Χαμηλώστε το Opacity στο 20-30%, πάρτε το εργαλείο Move (V), και με τα βελάκια του πληκτρολογίου, τοποθετήστε μερικά pixels κάτω ώστε να επιτύχετε μια καλύτερη αντανάκλαση. Έπειτα εφαρμόστε μια Layer Mask και μαλακά σβήστε λίγο την αντανάκλαση στο κάτω μέρος για σβήσιμο.

24n

Αυτό ήταν έ να ποιοτικό κείμενο 3D, απλά φτιαγμένο στο Photoshop. Αν θέλετε να προσθέσετε επίπεδο κείμενο στην εικόνα, σιγουρευτείτε ότι συμβαδίζει με την προοπτική. Μπορείτε να πειραματιστείτε με τα χρώματα και τους φωτισμούς για να πάρετε άλλα αποτελέσματα το ίδιο ωραία.

Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι περίπου αυτό

end_n

Advertisements

0 Responses to “Quality 3D Text”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Ψάξτε στο Blog

::

.....................................................

:: Links
.....................................................

εγγραφείτε στο group μας.....................................................

Share this blog


Ιανουαρίου 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Δεκ.   Φεβ. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

:: αρχείο tutorials ::


visitor stats.....................................................Thessaloniki Blogs

Blog Stats

  • 240,263 hits
Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: